Jadłospis.jpg

 

 

Jadłospis 27.10. - 31.10.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Zupa z soczewicy

Alergeny nr. 9

Pierś  z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym, ryż

Alergeny nr. 9

Wtorek

Zupa jarzynowa z makaronem muszelki

Alergeny nr. 1, 7,9

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty

Alergeny nr. 1,3,7

Środa

Zupa brokułowa

Alergeny nr. 7,9

Pulpet w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, marchew z chrzanem

 Alergeny nr. 1,3,7

Czwartek

Zupa buraczkowa

 Alergeny nr. 7,9

Makaron z serem

 Alergeny nr. 1,7

Piątek

Zupa pieczarkowa z makaronem

 Alergeny nr.1,7, 9

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

 Alergeny nr. 4

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Dopuszczamy możliwość zmiany jadłospisu.

SMACZNEGO - Gify i Obrazki na Animowane-Gify.pl

Informacje o alergenach występujących w posiłku

         W związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie.

W związku z powyższym przy każdym posiłku znajduje się  numer alergenu jaki on zawiera.

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH  (Legenda do jadłospisu):

 

1.

 

ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;

 

2.

SKORUPIAKI i produkty pochodne

 

3.

 

JAJA i produkty pochodne;

 

4.

 

RYBY i produkty pochodne;

 

5.

ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6.

 

SOJA i produkty pochodne;

 

7.

 

MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

 

8.

 

ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;

9 .

 

SELER i produkty pochodne;

 

10.

 

GORCZYCA i produkty pochodne;

 

11.

 

NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;

 

12.

DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;

 

13.

 

ŁUBIN i produkty pochodne;

 

14.

 

MIĘCZAKI i produkty pochodne