
Jadłospis 27.10. - 31.10.2025 r.
|
Poniedziałek |
Zupa z soczewicy Alergeny nr. 9 |
|
Pierś z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym, ryż Alergeny nr. 9 |
|
|
Wtorek |
Zupa jarzynowa z makaronem muszelki Alergeny nr. 1, 7,9 |
|
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty Alergeny nr. 1,3,7 |
|
|
Środa |
Zupa brokułowa Alergeny nr. 7,9 |
|
Pulpet w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, marchew z chrzanem Alergeny nr. 1,3,7 |
|
|
Czwartek |
Zupa buraczkowa Alergeny nr. 7,9 |
|
Makaron z serem Alergeny nr. 1,7 |
|
|
Piątek |
Zupa pieczarkowa z makaronem Alergeny nr.1,7, 9 |
|
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty Alergeny nr. 4 |
Dopuszczamy możliwość zmiany jadłospisu.

Informacje o alergenach występujących w posiłku
W związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie.
W związku z powyższym przy każdym posiłku znajduje się numer alergenu jaki on zawiera.
OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH (Legenda do jadłospisu):
|
1.
|
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, jęczmień, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
|
|
2. |
SKORUPIAKI i produkty pochodne
|
|
3.
|
JAJA i produkty pochodne;
|
|
4.
|
RYBY i produkty pochodne;
|
|
5. |
ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
|
|
6.
|
SOJA i produkty pochodne;
|
|
7.
|
MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
|
|
8.
|
ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne; |
|
9 .
|
SELER i produkty pochodne;
|
|
10.
|
GORCZYCA i produkty pochodne;
|
|
11.
|
NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
|
|
12. |
DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
|
|
13.
|
ŁUBIN i produkty pochodne;
|
|
14.
|
MIĘCZAKI i produkty pochodne
|